Suçunuzu gizleyemezsiniz

KDP ihaneti protesto edildi/Luzern

KDP ihaneti protesto edildi/Luzern

  • PKK Dış İlişkiler Komitesi, Türk ordusunun işgal saldırılarına ortak olan KDP’nin PKK’ye dönük kara propaganda, karalama, komplo yöntemleriyle içine girdiği suç pozisyonunu örtme çabasında olduğuna dikkat çekti.

PKK Dış ilişkiler Komitesi, KDP’nin işgal ve ilhak saldırılarındaki rolü, KDP’nin PKK’ye yönelik son günlerdeki suçlamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komite yaptığı açıklamada, Türk devletinin Başurê Kurdistan’daki işgal ve ilhak savaşının önünü KDP’nin açtığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“KDP faşist AKP-MHP rejimiyle kader birliği içinde Kurdistan özgürlük gerillasına karşı savaşta yer alabilecek kadar şahsiyetsiz bir duruma düşmüştür. İşgalci-soykırımcı Türk devletini Başûrê Kurdistan’a çeken, işgalin ve ilhakın önünü açan kesinlikle KDP’dir. Kürdistan’daki doğa kırımı, halkı göçe zorlama, yakılan ve virane edilen köyler hepsi işbirlikçi KDP ile Türk devletinin birlikte oluşturdukları ortak konseptin sonuçları olmaktadır.”

Hile, karalama ve komploya başvuruyor

Komite, bu ortaklığın salt askeri alanla sınırlı kalmadığını, bu saldırıları meşrulaştıran bir diplomasi yürüten KDP’nin tüm bu suçları örtmek üzere hileye, karalamaya, komploya başvurduğuna dikkat çekti. KDP’nin iddia ettiği suçlamaları reddederek şunları belirtti:

“KDP Hewlêr’de ve Kerkûk’te çıkan yangınlarda PKK’yi sorumlu tutan bir aymazlık içindedir. Halbuki bu yangınların MİT ve Parastin işbirliğiyle çıkarıldığı ortaya çıkan bazı somut bilgi ve belgelerle doğrulanmıştı. İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan’ın köylerini, ormanlarını her gün, her saat bombalamakta, cayır cayır yakmaktadır. Bunun suç ortağı ise KDP’dir.

Suçlamaları reddediyoruz

Kurdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nin PKK’yi KDP yetkililerinden Ekrem Salih’in aracına yerleştirilen patlayıcı konusunda sorumlu tutması bilinçli, maksatlı, aşağılık bir suçlamadır. Bu haksız ve mesnetsiz suçlamayı açık ve net biçimde ret ettiğimizi belirtiyoruz.”

PKK Dış İlişkiler Komitesi açıklamasında son olarak, “Kürt halkı çok önemli, tarihsel, kritik bir süreçte geçmektedir. Yurtsever halkımız, Kurdistan’ın tüm aydın ve akademisyenleri, tüm yurtsever ve devrimci parti ve örgütler KDP’nin temsil ettiği işbirlikçi ihanet çizgisine karşı yurtseverlik çizgisinde birleşmeli” çağrısında bulundu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.