Suriyeli göçmenler hedefte

Dünya Haberleri —

Almanya

Almanya

  • CDU, Şansölye Olaf Scholz’un Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan'la suç işleyen Suriyeli göçmenlerin geldikleri Türkiye üzerinden ülkelerine sınır dışı edilmesini istiyor.  

Almanya suç işleyen yabancıların Afganistan ve Suriye'ye sınır dışı edilmesi konusunu tartışılmaya devam ediyor. CDU/CSU, Başbakan Olaf Scholz'u, bu konuyu İçişleri Bakanı'ndan devralarak birinci önceliği haline getirmesini istiyor. CDU İç Politika Sözcüsü Alexander Throm, Scholz'un Türkiye üzerinden Suriye'ye sınır dışı işlemlerini derhal başlatması gerektiğini belirterek, "Scholz, bunu bir öncelik yapmalı ve Erdoğan'la konuşmalı. Bunu vatandaşlarımıza borçluyuz" dedi. CSU Genel Sekreteri Martin Huber ise, "Sokaklarımıza bıçaklı şiddeti getirenlerin burada korunma hakkı olamaz. Ağır suçlulara yerimiz yok. Yeşiller Partisi’nin Suriye ve Afganistan'a yönelik sınır dışı etme engeli derhal kalkmalı" ifadelerini kullandı.

 

 

Sınır dışı tartışmaları

Başbakan Scholz, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, düzensiz göçü sınırlandırmak istediklerini ve ağır suç işleyen Afgan ve Suriyelilerin sınır dışı edilmesi gerektiğini söylemişti. Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ise, bu tür sınır dışı sözlerinin güvenliğe katkı sağlamayacağını belirterek, vaatlerin yerine getirilmesinin zorluklarına dikkat çekti. Uluslararası Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Hans-Heiner Kühne, sınır dışı işlemlerinin ilgili devletlerin vatandaşlarını geri almayı kabul etmesine bağlı olduğunu ve bu durumun genellikle zorlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Almanya'nın yabancı suçluların geri alınması için diğer ülkelere ödeme yapabileceğini, ancak bunun maliyetli olabileceğini söyledi. Almanya’da bir mahkûmun hapishanedeki günlük maliyeti yaklaşık 180 avro olarak belirtiliyor. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.