Compact kapatıldı

Dünya Haberleri —

Compact dergisi

Compact dergisi

  • Almanya’da Federal İçişleri Bakanlığının, ırkçı içerikleri ile bilinen Compact dergisi ve sosyal medya ağlarını yasaklama kararı ile birlikte harekete geçen polis; Brandenburg, Hessen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt'ta birçok adrese baskın düzenledi.

Bakanlığın sitesinde sabah saatlerinde, “Aşırı sağcı kesime sert darbe: Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser "COMPACT" dergisini yasakladı” başlığı ile yapılan açıklamada, belirli koşullar oluştuğunda yasaklamanın mümkün olduğu belirtiliyor. 

Basın bildirisinde 40 bin tirajlı multimedya odaklı şirketin kapatma gerekçesi için; “Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bugün aşırı sağcı "COMPACT-Magazin GmbH" ve "CONSPECT FILM GmbH" şirketlerini yasakladı. Şirketler de belirli koşullar altında örgütlerin yasaklanması kapsamında yasaklanabiliyor. Söz konusu kuruluşlar Anayasa'nın 9. Maddesi ve Dernekler Yasası'nın 3. Bölümü uyarınca anayasal düzene karşı faaliyet göstermektedir. Bu sabahın erken saatlerinden itibaren Brandenburg, Hessen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerindeki güçler, mal varlıklarına ve diğer kanıtlara el koymak amacıyla bu kuruluşların mülklerinde ve önde gelen oyuncuların, yönetimin ve büyük hissedarların evlerinde arama yapıyor. Bugünkü yasak, önceki faaliyetlerin devamını yasaklamaktadır. İhlaller cezai suç teşkil etmektedir” denildi.

Aşırı sağın sözcüsü!

Yasaklama gerekçesi için ırkçılık sözünü açıkça telaffuz etmeyen Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser; "Bugün aşırı sağcı "COMPACT Magazine" dergisini yasakladım. Bu dergi aşırı sağcı kesimin merkezi bir sözcüsüdür. Bu dergi Yahudilere, göçmenlik geçmişi olan insanlara ve parlamenter demokrasimize karşı nefreti ağza alınmayacak bir şekilde körüklemektedir” dedi.

Bakan Faeser, eyalet ve federal yetkililere teşekkür ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yasağımız aşırı sağcı kesime karşı sert bir darbedir. Yasak, mülteci ve göçmenlere yönelik nefret ve şiddet ortamını körükleyen ve demokratik devletimizin üstesinden gelmek isteyen manevi kundakçılara karşı da harekete geçtiğimizi göstermektedir. Verdiğimiz mesaj çok nettir: Kimin Almanya'ya ait olup olmadığını etnik kökenlerin belirlemesine izin vermeyeceğiz. Anayasal devletimiz, inançları, kökenleri, derilerinin rengi ya da demokratik duruşları nedeniyle düşmanca muamele gören herkesi korur.”

Antisemitik, ırkçı, azınlık karşıtı

Bakanlık resmi bildiriminde, “"COMPACT-Magazin GmbH" geniş kapsamlı yayınlarında ve ürünlerinde antisemitik, ırkçı, azınlık karşıtı, tarihsel revizyonist ve komplo teorisi içerikli yayınlar yapmaktadır. Bireyin insanlık onuruna saygı duyan ve tüm vatandaşların siyasi karar alma sürecine özgür ve eşit katılımını sağlayan çoğulcu bir toplumsal sisteme karşı ajitasyon yapmaktadır. "COMPACT-Magazin GmbH" yayınlarında ve çevrimiçi varlığında, kendi görüşüne göre "etnik yabancıları" ulus devletten dışlamayı amaçlayan völkisch-milliyetçi bir toplum kavramının propagandasını yapmaktadır. Bu etnik konsepte uymayanların insanlık onuru hiçe sayılmaktadır. COMPACT-Magazin GmbH bir direniş ve devrim retoriği kullanmakta ve kasıtlı sınır ihlallerinin yanı sıra çarpıtıcı ve manipülatif temsillerden yararlanmaktadır” denildi. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.