Fedailik çizgisinde direndiler

Ekin Amanos (Çinar Ahmed) - Herekol Şiyar (Taner Öğmen)

Ekin Amanos (Çinar Ahmed) - Herekol Şiyar (Taner Öğmen)

  • Herekol Şiyar ve Ekin Amanos Gabar’da Türk devletinin hava saldırısında şehit düştü. Herekol 14, Ekin ise 12 yıllık devrim yürüyüşünü fedailik çizgisinde zirveleştirdi.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi Gabar’da şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Herekol Şiyar kod adlı Colemêrg doğumlu Taner Öğmen ile Ekin Amanos kod adlı Qamişlo doğumlu Cinar Ahmed 13 Temmuz’da gerçekleşen bombardımanda şehit düştü.

Gabar Eyaleti ve Gabar’ın Mawa, Hezex ve Kerboran alanlarında binlerce asker, korucu ve kontranın katılımıyla son bir aydır devam eden saldırılarda, havadan ve karadan tüm savaş teknikleri kullanılıyor. Tüm bu saldırıların fedaici çizgisinde bir direnişle boşa çıkartıldığını kaydeden HPG-BİM, “Herekol ve Ekin yoldaşlarımız, 13 Temmuz 2024 günü düşmanın savaş tekniği ile yaptığı ağır bombardımanlar sonucunda şehadete ulaştı” dedi. Açıklamada her iki gerillanın mücadele yaşamına dair şu bilgiler paylaşıldı:

14 yıllık muazzam mücadele

“Herekol yoldaşımız, Gever’de yurtsever ve Kürtlük değerlerine bağlı bir ailede dünyaya geldi. Aile, yurtsever kimliğinden dolayı sürekli gördüğü baskılar nedeniyle İstanbul’a göç etmek zorunda kaldı. 9 yaşından sonra Kurdistan’dan uzakta yaşamak zorunda kalan yoldaşımız; büyük bir özlem duyduğu Gever’e genç bir devrimci olarak döndü. 2010 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek mücadele saflarına katıldı.

Cezaevinden tekrar gerillaya

Bir süre Medya Savunma Alanları’nda kalan yoldaşımız, gerillanın kutsal mekanı Botan’a geçti. Yoğun savaş sürecinde iki defa yaralanmasına rağmen mücadelesinden bir an bile geri durmadı. Daha sonra Bakurê Kurdistan’a dönerek Özyönetim Direnişi’ne katıldı. Bir süre Amed’de kalan yoldaşımız, bir görev için İstanbul’a geçti. Orada esir düşen yoldaşımız, 7 ay boyunca zindanda kaldı. Çıktıktan sonra tekrar Medya Savunma Alanları’na döndü.

Abisi ve kardeşi de katıldı

Herekol yoldaşımızın, yurtsever ailesinden katılımların olması, hem bir abisinin hem de bir kardeşinin kendisinden sonra gerillaya katılmış olması, mücadele azmini daha da büyüttü. Üç kardeş halkımızın özgürlük davasını zafere ulaştırmak için tüm yaşamlarını ve canlarını ortaya koydular. Kardeşliği kutsal yoldaşlık ilişkisine dönüştürüp omuz omuza vererek savaştılar.

Gabar Eyalet Komutanlığı üyesi

Bir dönem Gabar Eyalet Komutanlığı Üyesi olarak da görev üstlendi. İddia ve kararlılığını son nefesine kadar sürdüren Herekol yoldaşımız, 13 Temmuz 2024 günü Gabar’ın Kerboran alanında gerçekleşen yoğun düşman saldırıları sonucunda şehadete ulaştı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Ekin yoldaşımız aslen Bakurê Kurdistanlı bir ailenin ferdi olarak Rojavayê Kurdistan’ın Qamişlo kentinde dünyaya geldi. Türk devletinin baskıları sonucu göç etmek zorunda kalan ailesinin anlattığı gerillanın kahramanlık hikayeleri ile büyüyen yoldaşımız, daha o yıllarda gerillayı kahramanı olarak belirledi ve büyüdüğünde gerillaya katılmanın hayalini kurdu. Rojava Özgürlük Devrimi’nin gelişmesiyle üniversiteye gideceği bir dönemde okulu bırakarak devrim saflarındaki yerini aldı, çocukluk hayalini gerçekleştirme şansını da yakaladı.

DAİŞ’e karşı da savaştı

Serêkaniyê’de El Nusra ve Til Hemis’te de DAİŞ çetelerine karşı savaşan Ekin yoldaşımız, önemli bir savaş tecrübesi edindi. Aldığı eğitimlerle kısa sürede yetkin bir YJA Star gerillası oldu.

Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde gerillacılık yapma şansına ulaşan Ekin yoldaşımız, birçok alanda gelişen işgal saldırılarına karşı savaşarak militanlık görevini eksiksiz yerine getirdi. 13 Temmuz 2024 günü gelişen düşman saldırısında beraberindeki Herekol yoldaşımızla birlikte şehadete ulaşan Ekin yoldaşımız, 12 yıllık devrim yürüyüşünü fedailik çizgisinde zirveleştirerek tamamladı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.