İlişkiler çıkmaza doğru gidiyor

Dünya Haberleri —

Sergey Ryabkov/ Foto:AFP

Sergey Ryabkov/ Foto:AFP

  • Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, ABD ve Batılı müttefiklerinin Kremlin karşıtı politikalarının, yakın gelecekte ilişkileri tümden bozabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İzvestiya gazetesine verdiği röportajda, ABD ve Batılı müttefiklerinin Kremlin karşıtı politikalarının, yakın gelecekte ilişkileri tümden bozabileceğini söyledi.

63 yaşındaki deneyimli diplomat: “Diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürme gibi bir seçenek mümkün mü? Bu seçeneği incelediğimizi söyleyebilirim. Bu tür kararlar en üst düzeyde alınır” diyerek kritik bir noktada olduklarının sinyalini verdi. Sergey Ryabkov, Ukrayna'ya silah sevkıyatının ve Rusya'nın yurtdışındaki varlıklarına el koyma girişimlerinin, diyalog ihtimalini baltaladığını söyleyerek, "Düşmanlarımız her adımda geri dönüşü olmayan noktaya daha da yaklaştığını bilmelidir" dedi.

Hedefi kim belirledi?

Bakan yardımcısı, Batı'nın dünya sahnesindeki eylemlerinin "cezasız kaldığını" savunarak, bu durum değişmediği takdirde Rusya'nın eninde sonunda daha kararlı bir misilleme yapabileceğini belirtti. Ryabkov, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği de eleştirdi. Siyasetçi, Ukrayna'nın ABD yapımı Ordu Taktik Füze Sistemi'yle (ATACMS) pazar günü Kırım'ın Sivastopol şehrine düzenlediği saldırıyı hatırlattı. Hedef seçiminde Washington'ın Kiev'i yönlendirdiğini de öne sürdü.

Kırım yarımadasındaki Sivastopol kentine düzenlenen saldırıda ikisi çocuk 4 kişinin öldürüldüğü, 151 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD'nin bu korkunç saldırının suç ortağı olduğundan hiç şüphe yok" denmişti. Ayrıca ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy de saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.