İsviçre'nin 3 kentinde CPT'ye yüzlerce mektup

Kadın Haberleri —

CPT mektup

CPT mektup

  • Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini sağlamak amacıyla CPT'ye mektup kampanyası İsviçre kentlerinde sürüyor. 

İsviçre’de CPT’ye mektup gönderme kampanyasına öncenki gün Winterthur, Chur ve St. Gallen kentinde yaşayan kadınlar dahil oldu. Kentte faaliyet yürüten kadın meclis ve komünleri, hazırladıkları yüzlerce mektubu CPT'ye postaladı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) harekete geçmesini sağlamak amacıyla CPT'ye mektup kampanyası İsviçre'de sürüyor. 

Winterthur kentinde faaliyet yürüten Arjin Garzan Kadın Komünü üyeleri, hazırladıkları 176 mektubu merkez postahanesinden gönderdi. Komün adına yapılan açıklamada, CPT'nin tecride ve hukuksuzluğa daha fazla sessiz kalmaması istenerek "Biz kadınlar Önderliğimizin özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz" vurgusu yapıldı.

Chur kentinde de Ekin Wan Kadın Komünü üyelerinin mektup gönderme kampanyasına Kürt Halk Meclis üyeleri de destek verdi. Kadınlar adına açıklamayı siyasetçi Ayşe Acar Başaran yaptı. Başaran, Kurdistan’ın dört bir yanında ve Avrupa'da Kürtlerin, Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda olduğunu belirtti. CPT'ye sorumluluğunu hatırlattı.  

St. Gallen kentinde ise Helbest Koçerin Kadın Komünü üyeleri tarafından toplanan yüzlerce mektup CPT'ye postalandı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.