Trump kulağından vuruldu

Dünya Haberleri —

Donald Trump

Donald Trump

  • Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump'ın Pennsylvania yaptığı seçim mitingi esnasında silahlı saldırıya uğradı. Suikastı gerçekleştiren saldırgan da cumhuriyetçi çıktı.

ABD eski başkanı Donald Trump’a, Pennsylvania'da Butler kentinde düzenlediği seçim mitinginde ateş açıldı. Suikastçinin açtığı ateş ile kulağından vurulan 78 yaşındaki başkan adayı Trump’ın durumu iyi. Başkan adayı Trump, sınır geçiş sayılarını gösteren bir grafik gösterirken kalabalığın içinden bir kişi tarafından ateş açılarak vuruldu. Butler savcılığı kaynakları, saldırının şüphelisi ve mitinge katılan en az bir kişinin öldüğü, bir diğer kişinin de durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Korumadan sorumlu Gizli Servis Başkanı Anthony Gugliemi Trump'ın güvende ve sağlık durumunun da iyi olduğunu belirtti. Trump, Truth Social platformundan yaptığı paylaşıma, "Ülkemizde böyle bir olayın meydana gelmesi inanılmaz" ifadelerini kullandı. Trump "Sağ kulağımın üst kısmını delen bir kurşunla vuruldum. Çok fazla kanama meydana geldi" dedi.

Donald Trump kampanyasının sözcüsü Steven Cheung de olayla ilgili açıklamasında, “Başkan Trump, bu hain eylem sırasında hızlı hareket eden kolluk kuvvetlerine ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor” dedi.

ABD Başkanı Binden ve birçok siyasetçi başkan adayı Trump’a yönelik suikastı kınadı. Biden "Amerika'da bu tür bir şiddete yer yok. Bunu kınamada tek bir ulus olarak davranmalıyız" ifadelerini kullandı.

Suikastçı da cumhuriyetçi

FBI saldırganın kimliğini Pensilvanya'dan Thomas Matthew Crooks (20) olarak açıkladı. Amerikan NBC ve CBS televizyonlarından paylaşılan açıklamada "FBI, Pennsylvania Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un 13 Temmuz'da Pennsylvania Butler'da eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi olduğunu tespit etti" denildi. Washington Post saldırganın kayıtlı bir Cumhuriyetçi Partili olduğunu duyurdu. FBI'ın "suikast girişimi" olarak değerlendiren saldırı ile ilgili soruşturması sürüyor. Soruşturmanın haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.