Gulistan ve Hêro Edinburg’da anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn anma

Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn anma

  • Kürdistanlılar Türk devlet saldırısında şehit düşen gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’i anmaya devam ediyor. Edinburg’da yapılan anmada konuşan çocukluk arkadaşı Zeynep Çetin: “Türk devleti, bu değiştiren, dönüştüren Kürt kadınlarının devrimci tutumundan, direngenliğinden korkuyor.”

Başûrê Kurdistan’da Türk devletinin SİHA’lı saldırısında şehit düşen gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için İskoçya’nın Başkenti Edinburg’da anma etkinliği düzenlendi. Anma Edinburg Kürt Toplum Merkezinde Gulistan Tara’nın ailesi, arkadaşları ve çok sayıda Kürdistanlının katılımı ile gerçekleşti.  Kürt Halk Meclisi’nin organize ettiği anma Kürdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Şehitler resimlerinin olduğu masasının etrafına mumlar yakılarak çiçekler bırakıldı.

Kürt kadını TC’nin korkusudur

Anmada Edinburgh Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı ve Gulistan Tara’nın çocukluk arkadaşı Dersim Bilir, “Kürt kadınların son 40 yılda yaşadıkları devrimsel değişim dönüşüm ve direngen mücadeleleri sayesinde Kürtler uluslararası alanda güçlü bir yer edindi. Türk devletini korkutan da Kürt kadınlarının bu emeğidir” diyerek duygularını paylaştı. Dersim Bilir, uluslararası kurumlara, bu cinayetlere ve Türk devletinin savaş suçlarına karşı sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.

Kürt halkının gönlünde taht kurdu

Gulistan Tara’nın kız kardeşi Dicle Tara ise online katıldığı etkinlikte bir konuşma yaptı. Dicle Tara, Gulistan, Kurdistan’ın emekçi ve devrimci kadını olarak Kurdistan halkının gönlünde yer aldığını söyledi. Onunla başlarının dik olduğunu ifade eden Dicle Tara, “Acımız büyük fakat onurlu bir mücadelenin neferi oldu. Gulistan kamerası ile varlığı yok sayılan bir halkın sesi oldu. Bir Gulistan gitti binlerce Gulistan gelecek. O Kürdistan’ın kızı oldu, direnişin sembolü oldu. Onur duyuyoruz” dedi.

Gulistan Tara’nın bir diğer arkadaşı Zeynel Çetin de katıldığı anmada şehadetinin kendilerinde derin bir boşluk bıraktığını söyledi. Çetin: “Heval Gulistan’ın şehadeti ruhumda büyük bir yara açtı. Ama biliyoruz ki Türk devleti, bu değiştiren, dönüştüren Kürt kadınlarının devrimci tutumundan, direngenliğinden korkuyor. Rojava’da Rojhilat’ta, Bakur’da, Başûr’da bu halka diz çöktürmeye çalışıyorlar fakat bunu başaramıyorlar” diye konuştu.

Ardından Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in mücadele arkadaşı Evîn Hersh, şehitler için yazdığı şiiri ve şehit arkadaşları için kaleme aldığı yazıyı paylaştı. EDİNBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.