Halklara rehber oldu

YPG/YPJ

YPG/YPJ

  • YPG: Devrimimiz halklara özgürlük umudu oldu. Dünyada demokrasi, cinsiyet eşitliği ve ekolojik temelli yeni bir yönetim modeliyle örnek oldu.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Devrimi'nin 12'nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

“19 Temmuz Kürdistan ve tüm Ortadoğu tarihinde yeni bir dönemin başlangıcıdır” diyen YPG, devrim şehitlerini andı. Devrimin başta Ortadoğu olmak üzere düm dünya halklarına özgürlük umudu olduğunu kaydeden YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

Yeni bir yönetim modeli

“Rojava Devrimi, hiçbir silahlı gücün dirençli bir iradenin karşısında duramayacağını kanıtladı. Bugün devrimimiz geniş bir alanı etkiliyor. Suriye'de eşit ve adil bir toplumun inşasından, Ortadoğu'daki siyasi paradigmanın değiştirilmesine ve dünyada yeni demokrasi modellerinin geliştirilmesine kadar devrim, doğrudan demokrasi, cinsiyet eşitliği ve ekoloji ilkelerine dayanan yeni bir yönetim modelinin ortaya çıkmasına yol açtı.”

Geleneksel bakış açısı yıkıldı

Rojava devriminin Kürtler, Araplar, Süryaniler, Asuriler, Ermeniler  ve diğer tüm halkların bir arada yaşadığı çok kültürlü ve çok dilli bir toplumu ortaya çıkardığının altını çizen YPG, “barış içinde bir arada yaşamanın yalnızca mümkün olmadığını, aynı zamanda güçlü ve gelişmiş bir toplumun temeli olabileceğini kanıtladık” ifadesini kullandı. YPG, devrime rengini veren kadın özgürlük çizgisinin tüm bölge için ilham kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Rojavalı kadınlar, geleneksel bakış açısını değiştirdi” dedi.

“Rojava devrimi sadece Kürtlerin değil, özgürlük, eşitlik ve adalet arayan tüm insanlığındır” diyen YPG, tüm demokrasi güçlerini Rojava etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Özerk yönetim: İnşa gücüyüz

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi de yazılı bir açıklama yaparak 19 Temmuz devriminin yıldönümünü kutladı. Özerk yönetim, işgal altındaki topraklara dönük mücadelelerini başarıya ulaştırma sözünü verdi, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının demokratik bir Suriye’yi inşa edeceklerini vurguladı. HABER MERKEZİ

 

* * *

Rojava savunması devam etmeli

Rojava Devrimi’nin yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, kadın özgürlükçü felsefesi ve paradigmasına dayanarak yaratılan gelişmelerin “çağın en önemli gelişmesi” olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Rojava şehitlerini anan KCK, “tarihin en anlamlı ve büyük dayanışmalarından birini sergileyen enternasyonalistleri her zaman hatırlamak ve anmak gerekli, önemli ve anlamlıdır. Kürt halkı ve Ortadoğu halkları olarak onlara sonsuz borçluyuz” dedi.

Tehlike sürüyor

Devrimi boğmaya yönelik tehlikelerin artarak sürdüğünün altını çizen KCK açıklamasında şöyle denildi:

“Faşist şef Tayyip Erdoğan ve soykırımcı sömürgeci zihniyetinden vazgeçmeyen Türk devleti Rojava devrimini ortadan kaldırmak için başlangıcından günümüze kadar saldırılar içerisinde olmuş, bu temelde her türlü kirli ilişkiye girmiştir. Bu gerici, faşist, neo Osmanlıcı rejim Suriye'de sorunların ve çatışmaların derinleşmesinin ve çözümün gelişmemesinin esas müsebbibidir.

Rojava Devrimi ve Kuzey ve Doğu Suriye demokratik halk yönetimi, her türlü saldırıya karşı direnmeyi ve ayakta kalmayı başararak rüştünü ispatlamıştır. Devrimi boğmaya yönelik tehlikelerin artarak sürdüğü böylesi bir dönemde bu mücadelenin daha da gelişerek sürmesi çok önemlidir.” BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.