Kamu değil, çete düzeni

Tuncer Bakırhan

Tuncer Bakırhan

  • Mafya ve çetelerin, devleti kontrol ettiğini belirten DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, "Çete zihniyeti, Türkiye’nin her yerine sirayet etmiş durumdadır. Kimse kalkıp bu çete düzenini, bize kamu düzeni olarak satmasın" dedi.
  • Beka dedikleri şeyin, bu çete düzeninin bekası olduğunu, devletin iskeleti dedikleri bürokrasinin mafya ve çetelerin elinde çürüdüğünü kaydeden Bakırhan, "Çürümeye son vermek mi istiyorsanız JİTEM ittifakını bitirin" diye seslendi.

Devletteki çürümenin, savaşın darbe mekanizmasının ve bundan beslenen siyasetin ortaya çıkardığı bir sonuç olduğunu vurgulayan DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, çözümun  çok basit olduğunu söyledi. Bakırhan, şunların altını çizdi: "Güçlü demokrasi, gerçek adalet, hakikat ve yüzleşme, Kürt sorunun demokratik çözümü, darbe ve vesayet mekanizmasının tasfiye edilmesidir. Kürt halkının statüsünü tanıyan ve eşit yurttaşlığı esas alan bir model çözüm; tapu senedi de demokratik anayasa olacaktır."

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, partisinin dünkü Grup Toplantısında konuştu. Tecrit üzerinden Kürt meselesinde çözümsüzlüğü dayatmanın, darbe mekaniğini canlı tutmak anlamına geldiğini belirten Bakırhan, 1970’ler, 1980'ler, 1990’lardaki kriz ve kaosun baş aktörünün MHP olduğunu hatırlatarak, "Çünkü bunlar varlığını krizden, kaostan ve darbelerden alıyor. Bugün de AKP’yi yanına alarak demokratik siyasete ve toplumsal taleplere her gün darbeler yapıyorlar. Emin olun iki siyasi partinin genel merkezleri siyasi darbelerin planlandığı hazırlandığı ve yürürlüğe konulduğu genel merkezler olarak tarihe geçecektir. Darbelerin karargâhı haline gelmiş AKP ve MHP genel merkezleri" dedi.

Çete zihniyeti yönetiyor

Mafya ve çetelerin, devleti kontrol ettiğini belirterek, yargıda, sanatta, sporda, siyasette, medyadaki varlığına işaret eden Bakırhan, şöyle devam etti: "Maşallah her yerde çete zihniyeti, Türkiye’nin her yerine sirayet etmiş durumdadır. Düşünün Tuğgeneral olmuş sınırda insan kaçakçılığı yapıyor. Her şey aleni bir şekilde ortada. Yargılanmak yerine emekliye sevk ediliyor. Başsavcı suçları örtbas etmek için daire alıyor. Resmi çakarlı araçlar Türkiye’de katilleri taşıyor. Bunu görmeyen yok ama yargı görmüyor.

Devletin iskeleti çürüdü

Kimse kalkıp bu çete düzenini, bize kamu düzeni olarak satmasın. Beka dedikleri şey, bu çete düzeninin bekasıdır. İskelete dedikleri bürokrasi, mafya ve çetelerin elinde. İskelet dediğiniz şey çürüdü, çöktü. Çürümeye son vermek mi istiyorsanız JİTEM ittifakını bitirin. JİTEM ittifakı devam ettikçe çakarlı araçlarla katiller olay yerine taşınacaktır. Rüşvet alan, insan kaçakçılığı yapan yargıçlar yargılanmayacaktır. Çürümeyi önlemenin en önemli yollarından biri bu JİTEM ittifakına son verilmesidir.

Hakikatle yüzleşmeli

Tüm bu yapılar ve yarattığı çürüme, savaşın darbe mekanizmasının ve bundan beslenen siyasetin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Türkiye bu hakikatlerle yüzleşmezse daha büyük çürümeyle karşı karşıya kalacaktır. Çözüm çok basit; güçlü demokrasi, gerçek adalet, hakikat ve yüzleşme, Kürt sorunun demokratik çözümü, darbe ve vesayet mekanizmasının tasfiye edilmesidir.

Demokratik anayasa

Demokratik bir ülke için Kürt halkının statüsünü tanıyan ve eşit yurttaşlığı esas alan bir model çözüm olacaktır. Demokratik dönüşümün tapu senedi de demokratik anayasa olacaktır. Demokratik anayasa, ekonomik krizin de uluslararası krizin de yoksulluğun da savaşın da şeffaf bir yönetimin de çözümüdür. Bu aynı zamanda Türkiye halklarının ortak talebidir. Bu ülkenin yeni yüzyılın başlangıcında yapacağı en iyi şey demokratik bir anayasa yapmaktır." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.