Kayyum enkazı bir bir kaldırılıyor

Kadın Haberleri —

Deniz Poyraz Kent Bostanı

Deniz Poyraz Kent Bostanı

  • DEM Partili belediyeler, kadınlara yönelik projelerini hayata geçirmeye başladı. Rêya Armûşê Belediyesi, Deniz Poyraz Kent Bostanı’nı açarak tüm yönetimi 9 kadına verdi. Kısa sürede Wan’ın her mahallesinde bir bostan kurulacak ve sorumluluk kadınlara verilecek.
  • Rezan Belediyesi bünyesindeki Kardelen Kadın Evi de kadınların yükünü hafifletmek için okul öncesi çocukların oyun alanı ihtiyacını karşıladı. Kadınlara özel kuaförlük ve okuma-yazma kursu açtı, ileride aşçılık kursunu da açacak. Ayrıca kadınlara psikolog ve pedagog desteği de sunuyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Yerel Seçimleri’nde eşit temsiliyetle kayyumlardan geri aldığı belediyelerde kadınlar için çalışma ve projelerine başladı.

Wan’ın Rêya Armûşê (İpekyolu) Belediyesi, kadınların ekonomik özgürlüğü ve sosyal alanlarda yer alması için 23 Mayıs’ta ilk projesini hayata geçirdi. Belediye, ilk fideleri toprakla buluşturduğu bostana 17 Haziran 2021’de İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ın adını verdi ve tüm sorumluluğu ise 9 kadın üstlendi.

Deniz’in anısı yeşertilecek

Böylelikle Deniz Poyraz Kent Bostanı’nda yetiştirilecek ürünlerle kendi kazançlarını elde edecek olan kadınlar, böylece üreterek ekonomilerini oluşturabilecek. Rêya Armûşê Belediye Meclis üyesi Öznur Evin, kayyum tarafından işlevsiz hale getirilen tüm kurumları tek tek açacaklarını ve şehrin en ücra köşesindeki kadına dahi ulaşacaklarını söyledi.

 

Öznur Evin

 

En ücraya ulaşacağız

MA’ya bostan projesini “Kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik” fikriyatıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Evin, kadının toprakla olan bütünlüğünden yola çıkarak bu kararı verdiklerini vurguladı. Bostanı 9’a böldüklerini ve her bölümün sorumluluğunu bir kadına verdiklerini belirterek ayrıca, her mahallede bir bostan açacak projelerinin olduğunu ekledi.

Kardelen yeniden kadınlarla

Amed’in Rezan (Bağlar) Belediyesi de kadınlara yönelik projelerinin startını verdi. Belediyeye bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Kardelen Kadın Evi, ilk iş olarak mahalledeki kadınlara tek tek ulaştı. Ev ev dolaşıp ihtiyaçları ve talepleri tespit etti, talepler doğrultusunda çocuklar için oyun alanı ihtiyacını karşıladı.

Kardelen Kadın Evi, çocuklar için sabah ve öğleden sonra olmak üzere eğitmenler eşliğinde oyun odalarında etkinlikler düzenleniyor. Okul öncesi döneme yönelik oyun odasında çocuklar kaliteli zaman geçirme imkânına kavuşuyor.

 

Kardelen Kadın Evi,

 

Geleceğe yön verme fırsatı

Öte yandan kadınların talepleri doğrultusunda meslek edindirme noktasında kuaförlük kursu açıldı. Uzmanlar tarafından verilen kursa katılan kadınlar, burada mesleğin inceliklerini öğreniyor. Kardelen Kadın Evi’nde açılan kurslardan biri de okuma-yazma kursu. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde toplamda 30 kadın eğitimden yararlanırken, kursların 3’er aylık sürelerle devam etmesi planlanıyor. Yine kadınların talebiyle, hazırlıkların bitmesinin ardından Aşçılık Kursu başlayacak. Kurslara katılan kadınlar, atölye saatlerinde çocuklarını oyun odasına bırakıp rahat bir şekilde eğitim alabilecek.

Hayatlara dokunuyorlar

Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Birgül Harman, haftada iki gün mahallede alan çalışması yapılarak, ziyaretler gerçekleştirildiğini belirtti. İhtiyaç doğrultusunda psikolog ve pedagog desteği de verildiğini paylaşan Harman, ilk amaçlarının kadınların hayatına dokunmak olduğunu ifade etti. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.