Erdoğan’ın elinde Êzîdîlerin de kanı var

Ahmet KAHRAMAN yazdı —

  • Geçtiğimiz hafta, Êzîdî Kürtlerinin kalbi Şengal’e saldırı ve soykırımın yıl dönümüydü. Şengal’in asıl kanlısı Erdoğan’dır. Orada asıl yenilen de o. Yenilgiyi hala sindirmediği için, Şengal’in etrafında dolanarak eşkıyalığa devam ediyor…

Edebiyat dünyasında, köşe taşı gibi oturan "Hepimiz Gogol'un paltosundan çıktık" sözü vardı. Bunu ödünç alarak, çağımızda “İslamcı terörün tüm versiyonları, doğum yeri Mısır olan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan)’ın paltosundan çıkma”dır, doğru bir tesbit olur.

Şöyle ki, Müslüman Kardeşler’in Mısır’da döndüğü çarktan sonra, ilk “terör ihracatı”, Afganistan’daki “El Kaide”dir. Filistin’in Gazze şeridinde kurulan Hamas ve “Arap baharında” tedavüle konan Ebu Bekir el Bağdadi’nin “Irak Şam İslam Devleti” (IŞİD veya DAİŞ) de bu örgütün paltosundan çıkmadır.

Ve Recep Tayyip Erdoğan, bu kaos çarkının hep orta yerindeydi. Erbakan’ın İstanbul İl Başkanı’yken Afganlı Hikmetyar’ın dizi dibine çökmesi terör örgütüne sadakat bildirimidir. Belediye Başkanlığı’nda, halkın vergileriyle besleme kadrolar kurdu. Başbakanlığında ise örgütün uluslararası aktörlerinden biri haline geldi. Mısır’da, iktidar için yola çıkan Muhammed Mursi’nin kampanyasında aktif rol üstlendi. Parasal destek verdi. Mursi’nin İktidarına da iki milyar dolarlık yardım yaptı. halkın vergilerinden milyarları Mursi’ye akıttı.

Mursi “Müslüman Kardeşler” programını devreye soktuktan sonra çıkan kanlı kargaşa sonunda devrildiğinde, Erdoğan bastıramadığı bir kin ve öfkeyle Mısır’a, soğuk savaş açtı. Mursi öldüğünde Devlet Başkanı Sisi’yi katil ve ülkesinde de ulusal yas ilan etti.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Esad anlatıyor:

“Müslüman Kardeşler’i iktidara ortak etmemi istedi. Kabul etmediğim için savaş açtı.”

“IŞİD”, kimilerinin DAİŞ dediği terör yapılanması Erdoğan’ın kucağında beslendi büyüdü. Erdoğan’ın devleti tarafından yedirilip giydirilerek, eğitilip silahlandırılarak, törenle insan kesen, hırsızlık, soygun, talan, tecavüzcülük yapan, esir pazarları kuran bir terör canavarına dönüştürüldü.

Özetin özetiyle IŞİD, Türkler tarafından beslenip donatılarak, Suriye’nin fethi için, mayın eşeği, tetikçi, cellat, hırsız ve tecavüzcü olarak kullanıldı. Gerçeğin terazisinde, Suriye’nin asıl kanlısı Erdoğan’dır. Ellerinde, Kürtlerinki ile birlikte “BİR MİLYON” Suriyeli insanın kanı var.

Filistin’in Gazze şeridinde, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) alternatif olarak yaratılan dinci Hamas, tüm Batı dünyasında, “resmi ilanat“ ile “terör örgütü”, lideri İsmail Haniye de görüldüğü yerde yakalanıp tutuklanması gereken “terörist”tir.

Ama, IŞİD’in işlediği tüm suçlara batan Haniye, Erdoğan’ın özgürlük savaşçısıydı. Öldürüldüğünde diktatörlerden başka kimsecik, FKÖ lideri Abbas bile katılmadı. Ancak Erdoğan’ın devleti, ulusal yas ilan etti. Cenazesinde de cumhurbaşkanını temsilen yardımcısı temsil etti. Erdoğan’ın devleti ve Pakistan’dan başka hiçbir devlet ulusal yas ilan etmedi.

Rojava’nın işgali ve Êzîdî Kürtlerin soykırımında, Erdoğan ile Ebubekir el Bağdadi kader ortağı, işbirlikçi ve de insanlığa karşı suçlu bir ikili oldu.

IŞİD ve arkasındaki güç (TC), dostlarının hava desteğiyle Kürt savaşçılar tarafından yenilgiye uğratılıp Rojava’nın büyük bölümüyle, Şengal’den kovuldu.

Bağdadi, bir süre sonra Amerikalılar tarafından öldürüldü. Bu olayda Erdoğan devletinin katkıları henüz netleşmedi, ama Bağdadi’nin geride kalan mirası olan katiller, hırsız ve tecavüzcüler sürüsüne Erdoğan el koydu.

Onlardan bir ordu kurdu. Libya ve Karabağ’da kullandı. Kürtlere karşı kullanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta, Êzîdî Kürtlerinin kalbi Şengal’e saldırı ve soykırımın yıl dönümüydü. Yukarıda dediğim gibi, Şengal’in asıl kanlısı Erdoğan’dır. Orada asıl yenilen de o. Yenilgiyi hala sindirmediği için, Şengal’in etrafında dolanarak eşkıyalığa devam ediyor…

Ha, terör sarmalındaki bu suçları, yanında kazanç olarak kalacak mı? Sanmıyorum. Kötülükle kimse abat olmadı, bugüne dek. Günü geldiğinde, her kötü adamın önüne bir fatura uzatıldı, uzatılıyor. Ama sırayla…

Baksanıza, Ortadoğu’da iskambil oyunu kartları, yeniden karılıyor. Rüzgar, terör devletleri ve teröristlerin sonunu haber verir gibi gıv gıv ediyor…

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.